Lekker mee eten kan hier!

Delen:
lekkermeeeten

Lekker mee eten kan hier!

Heb je zin om je lekker te laten verwennen, weet dan dat op deze adressen buitengewoon lekker gekookt wordt. We hebben meer tips dus als je iets mist mail je ons dan, dan kijken we met je mee of we nog iets anders kunnen bedenken!

FRANKRIJK

1. Landgoed en table d’hotes

Deze abdij kregen we van diverse kanten als tip. In de dunst bevolkte regio van Frankrijk – liggen op een groot domein de familiekamers/suites, vakantiehuisjes & de pipowagens verspreid.  Verwarmd zwembad, kinderboerderij, fietsjes, speelgoed, veel leuks te doen in omgeving. Het is hier lekker buiten spelen, hutten bouwen & zwemmen. En dat op maar 900 km van Utrecht of met TGV naar Bordeaux en dan uur rijden. Beetje bijtijds boeken dit kleinschalige adres maar dan heb je ook echt iets om naar uit te kijken. En ook top buiten hoogseizoen.

Table d’hotes. Laat je hier lekker verwennen en boek het familie arrangement, dan wordt er 6 x voor je gekookt & staat het ontbijt elke ochtend klaar. Voor ouders die niet willen koken en kids die niet willen afwassen …. zalig vooruitzicht toch?!

ITALIE

1. Luxe familie borgo in Toscane
  
Dit zalige adres biedt zeer verzorgde appartementen, twee buitenzwembaden, een tennisbaan, speeltuintje, voetbalveld en een restaurant. De kamers en appartementen liggen op 30 minuten rijden van San Gimignano. Iedere dag wordt er een ontbijtbuffet aangeboden, met warme drankjes, zoete deegwaren en hartige ontbijtproducten.

Het restaurant wat hier bijzit heeft 2 vorkjes in de Michelin gids (meerdere malen getest door Nathaly & Nathalie en elke keer van ontbijt, lunch tot diner helemaal zalig) en mensen komen vanuit de hele regio hierheen om te eten. Het strand (Livorno) ligt op 50 minuten rijden en op 60 km ligt de luchthaven van Florence.

Meer info & boeken

2. Glamping & lekker eten in de Piemonte
  

Midden in de natuur, op maar 25 minuten van zee. Geweldig uitzicht en tussen 2 dorpjes in voor een ijsje of cappuccino. Op een uur van Milaan, 40 minuten van Genua. Heerlijk zout water zwembad, altijd kinderen op ’t erf (van de eigenaren zelf) en dan

De patron heeft een TOP Italiaans restaurant in Amsterdam gerund en gasten zijn super enthousiast over het eten hier. La vitta e bella!

Meer info & boeken

3. Vakantiedorpje in Toscane

Waar ooit de boeren woonden die op het land in de bergen werkten is nu plaatsgemaakt voor een bijzonder hotel, waar je een unieke vakantie kan beleven. Je kan hier logeren in een suite of huisje in een van de 15 gebouwen die het dorpje rijk is. Midden in een natuurgebied verborgen is het hier heerlijk vakantievieren. Er wordt veel leuks georganiseerd dus hier ga je je niet vervelen.

Je boekt ’t inclusief een ‘foodplan’: ontbijt, lunch, aperitovo …. er wordt hier puur en biologisch gekookt, al het lekkers komt uit de directe omgeving en je mag meekoken waardoor je terugkomt als ware Italiaanse chef. Eten doe je aan lange tafels, het echte Italie ga je hier zeker beleven.

Meer info & boeken

4. Luxe familie agriturismo in de Chianti

Prachtig gelegen kleinschalig en zeer luxe agriturismo dat 150 hectare beslaat. Alles is hier tot in de puntjes verzorgd. Het wordt al 45 jaar gerund door dezelfde famiglia die hier wijn & olie produceert. Er zijn 7 appartementen, een zwembad met kinderbadje, een gym & een restaurant. Volg hier een van de befaamde kookworkshops met of zonder je kinderen, ga mee truffels zoeken en geniet van al het moois dat deze mooie Chianti streek te bieden heeft. Het is zeer centraal gelegen, vanuit hier bezoek je Florence, Siena & San Gimignano.

Dit boek je inclusief dagelijks ontbijt en 3 x per week is er een gezamenlijk diner (persoonlijk getest door Nathalie & Nathaly en werkelijk waar zalig). Ook kan je een kookworkshop boeken met of zonder je kinderen en truffels zoeken.

meer info & boeken

5. Luxe resort in Toscane

Zin om helemaal tot rust te komen en lekker in de watten gelegd te worden … ga dan vooral hierheen! Hier vind je de combinatie luxe, rust en kindvriendelijk. Op een Toscaans landgoed van circa 200 ha groot liggen 6 natuurstenen villa’s en 3 gerestaureerde gebouwen met daarin luxe, ruime appartementen met airco. Er zijn 2 grote zwembaden (een voor kinderen en 1 voor couples) en tennis-, volleybal- en voetbalvelden.  Ook zijn er prive villa’s te huur, 2 ervan hebben een verwarmd zwembad. De spa bevat een fitnesscentrum, een sauna, een hot tub en een Turks bad. I

In het restaurant kan je terecht voor typische Toscaanse specialiteiten (om onze vingers bij af te likken vonden we want ook hier mochten we zalig mee ontbijten & dineren).

meer info & boeken

6. Landhuis in Puglia

Deze luxe omgebouwde boerderij heeft 23 unieke kamers en suites. Dit pareltje ligt op 10 minuten rijden van de zee en dichtbij Ostuni. Deze plek is uniek in alle opzichten … alle kamers zijn anders ingericht met antieke bedden, handgemaakte meubels en veel sfeervolle details. . Lekker relaxen bij het zwembad, boek een leuke excursie (Vespa tour, kookles, catamaran zeilen), ga een dagje naar het strand of bezoek een van de leuke dorpjes in de omgeving –> te veel keus hier.

Je start je ochtend met een uitgebreid ontbijtbuffet, je komt als je niet oppast het hele terrein niet af 😉 Heerlijke lokale specialiteiten en zelfgemaakte taarten. Ook de lunch en ’t diner worden gemaakt met lokale producten en soms van eigen landgoed. Je eet hier op een idyllisch terras onder de wijnranken en het is zalig & knus en net als in de film (persoonlijk getest door Nathalie & friends & Nathaly met haar gezin).

meer info & boeken

PORTUGAL

1. Landelijke huisjes & restaurant

  

Half uurtje onder Coimbra liggen deze sfeervolle, landelijk gelegen, huisjes. De twee vrienden Manuel en Victor ontdekten dit “dorpje” dat er al 70 jaar verlaten bij lag.  Met veel passie hebben zij de huisjes opgeknapt en dat zie je ook terug want alles is met veel zorg en oog voor details gedaan. Er zijn 10 huisjes die geschikt zijn voor 2-5 personen, elk huisje heeft veel privacy en is uniek ingericht. Er is een gezamenlijk zwembad

Er is een goed restaurant (getest door Nathaly & meer dan ok, zeg maar gewoon zalig) en in de tuin vind je genoeg plekjes om lekker te relaxen.

Meer info & boeken

2. Luxe resort & restaurant – Algarve

Onvoorstelbaar mooi resort waar alles klopt; de styling, de service, het eten, de tuin …. prachtig is het! Op dit mooi aangelegde landgoed van 9 hectare liggen in voormalige boerderijen luxe appartementen en suites verspreid. Het restaurant is de hele dag geopend, er is een poolbar, loungebar en bibliotheek. Het zwembad is licht verwarmd (wordt aan gewerkt) , er is een gym, een welness en het ligt op maar 25 km van Faro. Heel fijne plek om lang of kort te verblijven en je heerlijk te laten verwennen. Op 10 minuten rijden ligt het dichtstbijzijnde strand. OOK een topper zonder de kids, een deel van het resort is ‘adults only’.

Het restaurant is de hele dag geopend, er is een poolbar, loungebar. En zeer lekker ontbeten & gedineerd hebben we (Nathalie & Nathaly) hier in een enorm sfeervol en bomvol restaurant (oktober ’22).

meer info & boeken

3. Luxe resort aan zee & restaurant  – Alentejo

Sodeknetter wat een unieke plek is dit! Ligt direct aan zee, prachtig landgoed. De vrouw van de eigenaar bleek interieur architect te zijn en dat verbaasde ons dus helemaal niks. Je kan hier logeren in stijlvolle, knusse kamers, suites en huisjes en gebruik maken van de faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, restaurant, poolbar, boerderijbeesten, vuurplaats, en ruime gedeelde woonkamer met open haard. Hier zie je je zomers maar zeker ook in de winter zitten.  We komen snel een x terug!

De keukenbrigade verzorgde een zalige lunch met Portugese specials voor ons (oktober ’22); alles even lekker en smaakvol.

meer info & boeken

4. Luxe resort aan zee – Algarve

Net over de Spaanse grens ligt dit plaatje verscholen tussen de pijnbomen. Hier laadt je zeker op; fijn ingerichte kamers met alles erop en eraan. Uitgebreid ontbijtje erbij. En dan ligt er een pracht van een zwembad omheind door bossen. Een pad leidt je door ’t duin naar zee; een kilometers lang en wit zandstrand. In ’t seizoen met strandtentjes, bedjes en parasols.

Het restaurant is heel gezellig en serveert heerlijke gerechten (oa uit een houtgestookte oven). En zomers zit je hier zalig op het terras. Persoonlijk getest & goedgekeurd door Nathalie & Nathaly.

meer info & boeken

SPANJE

1. Landgoed bij Valencia & restaurant

   

Heerlijk landgoed in ’t groene binnenland van Valencia. Uurtje daarvandaan. In dit authentieke dorpje vind je 2 vakantiehuizen, een paar b&b kamers, een guesthouse, van alles te spelen en te doen voor je kids.

Er wordt heerlijk voor je gekookt, schuif aan, persoonlijk getest door ons (zie foto hierboven) en zeer dikke aanrader zo lekker! Ook kan je een tapas of yoga workhop volgen, op stap naar bijvoorbeeld een meer in de buurt, heel sportief bezig zijn of lekker bij ’t zwembad neerploffen.

Meer info & boeken

2. Vakantiepark bij Malaga
  

Op maar een half uur van Malaga ligt dit kleinschalige vakantiepark. Met een verwarmd zwembad waardoor er hier altijd gezwommen kan worden. Er liggen 10 huisjes die in een ranch stijl gebouwd zijn. Er zijn babyfoons aanwezig en je kan je kleintjes eerder laten eten als je wil. Om ’t zwembad ligt een fijne ligweide & loungetuin: hier komt iedereen tot rust!

Je kan zelf koken maar het hoeft niet want er is een restaurant waar je kan aanschuiven (getest door Nathaly & Nathalie: heerlijk gegeten), op babyfoon afstand van je huisje, deze is in de schoolvakanties geopend, erbuiten niet altijd dus dat checken we graag voor je als je buiten deze weken hierheen wil.

Meer info & boeken

3. Luxe familiesuites op Mallorca
 

Dit kleinschalige familiehotel is erop gericht om het ouders en kinderen naar de zin te maken. Naast de familiesuites is er een restaurant, zwembad en genoeg te spelen voor de kinderen. En als je van fietsen, zeilen of hardlopen houdt zit je hier op een topplek. Er kan hier en relaxed maar ook lekker gesport worden! Dichtbij zee.

Dit boek je inclusief ontbijt. Het restaurant is op babyfoon afstand.

Meer info & boeken

 

Onze meest recente blogs

20 maart 2024

Sporten op vakantie? Dat kan top hier!

Ben je een actieve vakantieganger en wil je vooral weten wat er voor sportiefs te D O E N is...
14 februari 2024

Verras je geliefde

30 november 2023

We hielpen een week op Lesvos

De week van 29/10 tot 5/11/23 hielpen we stichting Because we Carry op Lesvos. Wat een dankbaarheid mochten we daar...