Tips voor jonge gezinnen

Delen:
jonge-gezinnen

Tips voor jonge gezinnen

Heb jij nog geen schoolgaande kids en kan je buiten het hoogseizoen ertussenuit in het voor en of najaar? Dan zijn dit super geschikte adressen, je bent er zeer welkom en alles is hier gericht op ouders met jonge kinderen.

FRANKRIJK

1. Sfeervolle appartementen & table d’hotes in de Dordogne

Soms kom je op plekken waar je nooit meer weg wil en daar is deze er eentje van! Deze 17e eeuwse Franse boerderij is omgebouwd tot 6 superfijne appartementen. De inrichting van de appartementen is hip industrieel  in combinatie met een landelijk Franse sfeer . Alle appartementen zijn zeer ruim en luxe ingericht met mooie keukens, trendy meubels en prachtige badkamers met inloopdouche. Elk appartement heeft openslaande deuren naar een privé terras met eettafel en lounge stoelen. Vanaf je terras heb je prachtig uitzicht op de graslanden en heuvels.

Jonge gezinnen proof: grote tuin om te voetballen, verstoppertje spelen, ping-pongen, zip line, trampoline of gewoon lekker kan rennen. Mooi en verwarmd zwembad, restaurant op terrein (babyfoon afstand).

Meer info & boeken

2. Huisjes op domein in Zuid Frankrijk

  

Op 40 minuten van Carcassone liggen 5 cottages verspreid over een 30 hectare groot domein. Fijne buitenkeuken voor algemeen gebruik, mooi, omheind, verwarmd en beveiligd zwembad. Heerlijk terrein voor gezinnen met ukkies om te spelen. Echt frans dorp op 5 minuten met markt, bars, restaurants.

Jonge gezinnen proof: omheind, verwarmd en beveiligd zwembad, TOP buiten spelen; er is een tipi, een houten speelhuisje, een tafeltennistafel, voetballen op ’t terrein. Zomers organiseren ze af en toe wat leuks; er is wekelijks een pizza avond, er worden marshmellows geroosterd. er is een heuse kinderboerderij aan beesten; schapen, kippen, varkentjes: genoeg te helpen als de jouwe dat leuk vinden! er voor baby’s en peuters alles aanwezig is. er kan voor babysit (engels sprekend) gezorgd worden

Meer informatie & boeken

3. Landgoed in Creuse

Deze heerlijke plek kregen we van diverse kanten getipt. In de dunst bevolkte regio van Frankrijk liggen op een groot domein de kamers, familie suites, vakantiehuisjes & de pipowagens verspreid.  Het is hier lekker buiten spelen, hutten bouwen & zwemmen.  Laat je lekker verwennen en boek het familie arrangement, dan wordt er 6 x voor je gekookt & staat het ontbijt elke ochtend klaar. Voor ouders die niet willen koken en kids die niet willen afwassen …. zalig vooruitzicht toch?

Jonge gezinnen proof: lekker mee eten, verwarmd zwembad, restaurant op babyfoon afstand, buitenspeel adres, familiekamers, gites.

meer informatie & boeken

4. Kleinschalig landgoed & table d’hotes – Dordogne

Zeer verzorgd domein op de rand van de Dordogne en de departementen Lot & Garonne, Charente en de Gironde. Er is hier superveel te doen zonder veel te rijden, ideaal om erop uit te gaan met je gezin. Het dorpje is klein en gezellig en van alle gemakken voorzien. De gites zijn ideaal voor families en hier wordt ook rekening gehouden met de allerkleinste kinderen. Geen gesleep met bedjes, badjes en stoeltjes dus!

Jonge gezinnen proof: er is voor alle leeftijden wat te spelen, van schommel, trampoline tot spelletjes. gezellig ingerichte boomhut. er zijn diertjes die vertroeteld mogen worden (ezels, kippetjes en schapen). De meisjes van de eigenaars (2011 en 2014) zijn dol op andere kinderen en ‘organiseren’ ook graag eens een kinderactiviteit. Het zwembad is verwarmd van april tot oktober, voorzien van alarm en hekjes. Voor de allerkleinsten is er een speciaal kindermenu zodat ze op tijd naar bed kunnen of nog even kunnen spelen terwijl jij eet

meer informatie & boeken

5. Huisjes op Domein – Zuid Frankrijk

Dit is een ideaal plekje voor iedereen die dichtbij  Saint Tropez (15 km), Grimaud (9 km) of stranden van de golf van Saint Tropez ( 9 km) wil verblijven en het lekker vindt om na een drukke dag terug te keren naar de natuur. Deze gites liggen op een domein van 2 hectare met prachtig uitzicht over de vallei. Kinderen hebben hier fijn de ruimte om te spelen. Er is een groot, omheind zwembad met ligbedjes, een gezamenlijke bbq en zijn hier genoeg zitjes waar je je kan terugtrekken met een boek. Het ligt 1 km van een typisch Provençaals plaatsje waar leuke restaurantjes zitten (in hoogseizoen) voor als je een keer geen zin hebt om te koken.

Jonge gezinnen proof: veel speelruimte, omheind zwembad, dichtbij zee, speeltuintje, ontbijt mogelijk.

meer informatie & boeken

ITALIE

1. Borgo met TOP restaurant in Toscane
  
Deze luxe borgo biedt 2 buitenzwembaden, een tennisbaan en een restaurant. De kamers en appartementen liggen in Montaione, op 30 minuten rijden van San Gimignano. Iedere dag wordt er een ontbijtbuffet aangeboden, met warme drankjes, zoete deegwaren en hartige ontbijtproducten. Het restaurant wat hier bijzit heeft 2 vorkjes in de Michelin gids en mensen komen vanuit de hele regio hierheen om te eten. Het strand (Livorno) ligt op 50 minuten rijden en op 60 km ligt de luchthaven van Florence.

Jonge gezinnen proof: speciaal ukkies zwembad (ondiep), kindermenu in ’t restaurant (babyfoon afstand), gratis bedje & ledikantje, fijn terrein.

Meer info & boeken

2. Glamping & lekker eten in de Piemonte
  

Midden in de natuur, op maar 25 minuten van zee. Geweldig uitzicht en tussen 2 dorpjes in voor een ijsje of cappuccino. Op een uur van Milaan, 40 minuten van Genua. Heerlijk zout water zwembad, altijd kinderen op ’t erf (van de eigenaren zelf) en dan heeft de patron ook nog ‘ns een TOP Italiaans restaurant in Amsterdam gerund. La vitta e bella!

jonge gezinnen proof: lekker buitenspelen, baby en kinderspul aanwezig, trampo, dagelijks restaurant open

Meer info & boeken

3. Agriturismo in Le Marche, dichtbij de kust

Gezellig agriturismo op een terrein van 7 hectare in de zuidelijke provincie Ascoli Piceno, twee kilometer buiten een prachtig dorpje. In de keuken wordt gekookt volgens het Slow Food principe; zoveel mogelijk naar de seizoenen met producten uit de streek. Eerlijk en echt eten dus. Keus uit twee mooie appartementen, een safari- of belltent of een fijne b & b kamer.

Jonge gezinnen proof: het terrein is zeer geschikt voor kleine kinderen (schommels, veel speelgoed aanwezig, zandbak in de schaduw) in juni en tot 15 juli  zijn hier de baby- en peuterweken. Tijdens deze weken is er extra aandacht voor de allerkleinste gasten. Kinderen eten gratis mee tijdens de diners en schuiven extra vroeg aan tafel. Er is veel speelgoed, een fijne sfeer en ook volop aandacht voor de papa’s & mama’s. In alle accommodaties is op verzoek – en zonder extra kosten – een campingbedje en/of kinderstoel aanwezig.

Meer info & boeken

4. Luxe familie resort met TOP restaurant

Zin om helemaal tot rust te komen en lekker in de watten gelegd te worden … ga dan vooral hierheen! Hier vind je de combinatie luxe, rust en kindvriendelijk. Op een Toscaans landgoed van circa 200 ha groot liggen 6 natuurstenen villa’s en 3 gerestaureerde gebouwen met daarin luxe, ruime appartementen met airco. Er zijn 2 grote zwembaden (een voor kinderen en 1 voor couples) en tennis-, volleybal- en voetbalvelden.  Ook zijn er prive villa’s te huur, 2 ervan hebben een verwarmd zwembad. De spa bevat een fitnesscentrum, een sauna, een hot tub en een Turks bad. In het restaurant kan je terecht voor typische Toscaanse specialiteiten (om je vingers bij af te likken).

Jonge gezinnen proof: dit is een zeer kindvriendelijke plek waar je vooral in de zomer veel (Nederlandse) families tegenkomt. Er is een speeltuin met schommel, glijbaan en zandbak. Er heel veel ruimte is om lekker te spelen; er is een speelhuisje met o.a. spelletjes. Voor de oudere kinderen hebben ze een ping-pong tafel, tennisbaan, volleybalveld en voetbalveldje met kleine goals. Fietsverhuur met fietszitjes. Er is veel te doen in de omgeving (Pinocchio park , paardrijden, tour lokale boerderij tot windsurfen/suppen op meer)

meer info & boeken

5. Agriturismo & mee eten in Le Marche, dichtbij de kust

Dit heerlijke adres ligt op slechts twee kilometer afstand van een prachtig dorpje. Nabij vind je veel Middeleeuwse stadjes en mooie stranden. Er is een grote tuin met verschillende zitjes. Dit is een waar speelparadijs voor kinderen. Ze mogen helpen in de groente tuin & zelf fruit plukken.  In de keuken wordt volgens het Slow Food principe gekokkt; zoveel mogelijk naar de seizoenen met producten uit de streek. Eerlijk en echt eten dus. Keus uit twee mooie appartementen, een safari- of belltent of een fijne b & b kamer

Jonge gezinnen proof: in juni & tot 15 juli zijn hier speciale baby & peuterweken. In de tuin zijn diverse speelplekken  voor de kleinsten met schommels, glijbaan, trampoline en een opzet zwembadje. De kinderen kunnen helpen in de groentetuin, zelf fruit plukken, er is een pizza workshop voor ze en verder heel veel genieten van het buiten spelen. In de zomer is het erg warm in Italië, maar gelukkig kun je dan buiten afkoelen in het opzetbadje. Ook kan je naar het strand waar je in de zee kan zwemmen en schelpen kunt zoeken. Je hoeft dan niet lang in de auto te rijden want het strand is heel dichtbij. Het zeewater is heerlijk warm en omdat het strand heel langzaam afloopt in zee kun je leuk en veilig spelen. Voor de kleinste gasten is op verzoek een reisbedje of kinderstoel aanwezig en bij te plaatsen. In de buurt een waterpretpark en een survival bos liggen.

meer info & boeken

PORTUGAL

1. Landelijke huisjes in Noordelijk Portugal

  

Half uurtje onder Coimbra liggen deze sfeervolle, landelijk gelegen, huisjes. De twee vrienden Manuel en Victor ontdekten dit “dorpje” dat er al 70 jaar verlaten bij lag.  Met veel passie hebben zij de huisjes opgeknapt en dat zie je ook terug want alles is met veel zorg en oog voor details gedaan. Er zijn 10 huisjes die geschikt zijn voor 2-5 personen, elk huisje heeft veel privacy en is uniek ingericht. Er is een gezamenlijk zwembad, een goed restaurant en in de tuin vind je genoeg plekjes om lekker te relaxen. Nathaly was hier in de zomer ’16 en heeft het hier enorm naar haar zin gehad.

Jonge gezinnen proof: het dorpje is afgesloten voor verkeer dus kinderen kunnen hier lekker hun gang gaan. En je kan hier zalig eten dus je hoeft het terrein niet af.

Meer info & boeken

2. Kleinschalig landgoed in Alentejo

In het mooie binnenland, op 25 km van de kust, ligt deze gezellige, kleinschalige accommodatie. Je kan er een huisje met 1 of 2 slaapkamers huren, standard of superior uitgevoerd. Er is een speeltuin, een tennisbaan, er loopt een mooi wandelpad aan de overkant, er zijn boerderijbeesten, er is een binnenzwembad (en gym en welness) en buitenzwembad en een poolbar met gezellige zitjes waar je terecht kan voor een hapje en drankje en in het restaurant voor het ontbijt. Top maaltijden kan je hier bestellen (voor je getest: superlekker) en ook boodschapjes worden hier in je huisje bezorgd als je dat wil.

Jonge gezinnen proof: kleinschalig adres, leuke boerderij diertjes, speeltuintje, inclusief ontbijt. Binnen zwembad. Je kan hier maaltijden bestellen (zalig: persoonlijk getest!) en ook is er een boodschappenservice.

meer info & boeken

3. Superluxe 5* familie resort aan de Algarve

Uniek & sjiek resort dat pal aan zee ligt. Getipt door meerdere vrienden en klanten en ook wij waren hier zelf. Als je over een wat ruimer budget beschikt en je je even heerlijk wil laten verwennen dan is dit misschien een goede keus voor jou en je gezin. Niets hoeft maar er kan hier van alles. Tennisbanen, golfbaan, meerdere buitenzwembaden en een binnenbad, kinderclubs (van 6 maanden tot 8 jaar en van 8 tot 13 jaar), een gym en een spa. Je kan hier in een familiekamer, suite of appartement verblijven maar ook kiezen voor een prive villa met eigen zwembad.

Jonge gezinnen proof: Hele jaar open. Hier vind je alles wat je maar kan bedenken qua restaurants, zwembaden, kinderclubs van 6 maanden en wandel je zo naar zee. Zalig adres dat gezellig aanvoelt.

meer info & boeken

4. Superluxe 5* familie resort aan de Algarve

Direct aan zee, dichtbij leuk dorp ligt dit super verzorgde resort. Voor de aan wat meer luxe gewende families is dit een superkeus. Er zijn meerdere restaurants, speeltuinen, trampo’s bars, zwembaden en tennisbanen. Ook kan je hier surfles nemen, padel spelen & voetballen. Er zijn kids clubs voor diverse leeftijden.

Jonge gezinnen proof: Hele jaar open. Meerdere restaurants, speeltuinen, binnen speelkamers, trampo’s, overal is gedacht aan de kinderen. Kidsclubs voor alle leeftijden. Top adres direct aan zee op loopafstand van gezellig dorp.

meer info & boeken

5. Kleinschalig luxe familie resort bij zee aan de Algarve

Zeer smaakvol adres heel dichtbij zee; uniek stukje Portugal dit. Lekker verwarmd zwembad, prachtig aangelegde tuin, speeltuin & verschillende type accommodatie waar het lastig uit kiezen is; van een 2 persoonskamer tot suite tot boomhuis …. de kust is hier bijzonder, je kan met bootjes naar afgelegen stranden, de keuken verzorgt graag een picknickmand. Nabij liggen leuke stadjes voor groter vertier maar wij kunnen het ons echt voorstellen dat je het erf niet verlaat. Zucht.

Jonge gezinnen proof: Er is veel speelgoed. Het zwembad is verwarmd. Het landgoed is autovrij, ze kunnen hier lekker rondlopen en spelen. En het restaurant is top en ligt op babyfoon afstand en is hele dag geopend.

meer info & boeken

SPANJE

1 finca suites op Ibiza (NIEUW online 29/6/23)

Super adres op 10 minuten van Ibiza stad, luchthaven & zee Er zijn hier 4 suites met kitchenette, gedeeld zwembad, voetbalveldje, moestuin, ontbijt kan je bijboeken en in hoogseizoen wordt er 3 x per week gekookt (family diner). Ook top om met vrienden af te huren: je kan hier met 8 volwassenen en 8 kinderen terecht.

Jonge gezinnen proof: inclusief ontbijt te boeken, babybedje aanwezig, grasveld, voetbalgoal, boerderij diertjes.

Meer info & boeken

2. Vakantiepark bij Malaga – Andalusie

  

Op maar een half uur van Malaga ligt dit kleinschalige vakantiepark. Met een verwarmd zwembad waardoor er hier altijd gezwommen kan worden. Er liggen 10 huisjes die in een ranch stijl gebouwd zijn. Je kan zelf koken maar het hoeft niet want er is een restaurant waar je kan aanschuiven. Er zijn babyfoons aanwezig en je kan je kleintjes eerder laten eten als je wil. Om ’t zwembad ligt een fijne ligweide & loungetuin: hier komt iedereen tot rust!

Jonge gezinnen proof: Babyspul aanwezig, restaurant op ’t terrein, verwarmd zwembad, dichtbij zee & bij luchthaven van Malaga. Open van 25/3 tot 1/4, in de meivakantie en van 2 juli tot 2 september ’23.

Meer info & boeken

3. B&B hotel bij Malaga – Andalusie

Dit B & B hotel  ligt tussen de sinaasappel- en olijfboomgaarden bij het natuurreservaat Sierra de las Nieves en leuke plaatsjes als Guaro en Tolox. Het hotel is gebouwd in Andalusische stijl en je kan hiervandaan zowel cultureel als sportief terecht. Er is veel te doen en het klimaat is heerlijk. Je kan hier met je gezin heen, ook super met hele jonge kinderen of met een baby, maar je kunt het ook met een stel vrienden in z’n geheel afhuren (aanrader!).

Jonge gezinnen proof: er zijn stoeltjes/bedjes/beddengoed/speelgoed ook voor het strand, opblaasbadjes en een heerlijke tuin met groen (!) gras om rond te kruipen. Er wordt hier heerlijk voor je gekookt ´s avonds en dan kan de kleine of de kleintjes met babyfoon slapen. Veel jonge stellen met eerste kindje zeggen vaak tegen ons dat het zo heerlijk is en vaak de eerste keer weer dat ze samen “uit eten” zijn. Er is een gastenkeuken als je zelf iets klaar willen maken voor hun kindje(s)

Meer info & boeken

4. Familiesuites op Mallorca

Dit kleinschalige familiehotel ligt op Mallorca en is een fijn adres als je met jonge kinderen op vakantie gaat. Alles is erop gericht om het ouders en jonge kinderen naar de zin te maken. Naast de familiesuites is er een restaurant, zwembad en genoeg te spelen voor de kinderen. En als je van fietsen, zeilen of hardlopen houdt zit je hier op een topplek. Er kan hier en relaxed maar ook lekker gesport worden!

Jonge gezinnen proof: verwarmd zwembad (26 graden), inclusief ontbijt, restaurant, baby, peuter & kleuter spul, dichtbij strand/zee.

Meer info & boeken

5. Eco resort op Lanzarote, op 300 meter van strand/zee

 

Op 300 meter van het zandstrand en 10 minuten lopen van het dorp vind je dit ecologische resort. Je verblijft in een van de heerlijke huisjes, yurts of villa’s en door de ligging ben je hier snel verzekerd van zonnig weer. Het resort bestaat uit 16 accommodaties, een verwarmd zwembad en voor de kids is er een speelhuis met speelgoed, trampoline, huis ezel, ping-pong en groot schaakspel. Er is een winkel waar je lekkere verse spullen kan halen (24/7 open), je kan maaltijden laten bezorgen, er is een babysit, je kan je laten masseren …. kortom alles wat nodig is om lekker te ontstressen is hier aanwezig. Maar als je meer actie wil dan kan je ook gaan surfen, kayakken of snorkelen.

Jonge gezinnen proof: verwarmd zwembad (zonnepanelen), dichtbij zee, speeltuintje, babyspul aanwezig, kinderspeelgoed te leen voor het strand, winkeltje, catering mogelijk.

Meer info & boeken

Onze meest recente blogs

20 maart 2024

Sporten op vakantie? Dat kan top hier!

Ben je een actieve vakantieganger en wil je vooral weten wat er voor sportiefs te D O E N is...
14 februari 2024

Verras je geliefde

30 november 2023

We hielpen een week op Lesvos

De week van 29/10 tot 5/11/23 hielpen we stichting Because we Carry op Lesvos. Wat een dankbaarheid mochten we daar...