Onderweg snacks – de 3 favorieten van Smulpaapje.nl

Delen:
meivakantie

Onderweg snacks – de 3 favorieten van Smulpaapje.nl

Lange reis voor de boeg en inspiratie nodig wat je dan kan maken? We het Susan Aretz, haar favoriete snacks te delen en supertof dat ze die met ons wilde delen. Smulpaapje.nl, is er voor voor iedereen die lekker met kinderen wil eten, uit én thuis. Restaurant tips & heel, heel veel recepten en ook weekmenu’s waar wij vaak dankbaar gebruik van maken.

Dit zijn de 3 favoriete snacks van Susan, benieuwd wat jij ervan vindt?!

1.Suikervrij bananenbrood met yoghurt
voor de zoete trek

recept:
Voor één bananenbrood
300g rozijnen, geweld in warm water (15-30 minuten)
250g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
2 eieren
250ml halfvolle yoghurt
3 bananen, geprakt

verder nodig: bakblik (30x20cm), bakpapier, oven voorverwarmen op 180C

Suikervrij bananenbrood
Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gember in een kom. In een grote maatbeker gaat de yoghurt. Klop daar de eieren in los en voeg de geprakte banaan toe. Dit mengsel gaat bij de droge ingrediënten. Meng dit goed door elkaar en roer er dan de uitgelekte rozijnen door heen. Doe het beslag in je blik, dat je hebt voorzien van bakpapier.

Bananenbrood met yoghurt
Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven, ongeveer 40-50 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal het bakblik dan uit de oven en laat je bananenbrood op een rooster afkoelen. Omdat ik een vierkant blik gebruik heb ik uiteindelijk vierkantjes gesneden van het bananenbrood.

Meer info: Volledige recept op smulpaapje.nl

2.Bacon & egg muffins
Ook ideaal voor in de lunchtrommel mee naar school

Voor 6 stuks
6 eieren (M)
6 sneetjes brood
6 plakjes bacon
bieslook naar smaak
Muffinblik
Optioneel: beetje melk, zout & peper

Verwarm de oven voor op 200C

Bacon bakken
Leg de bacon op een bakplaat (voorzien van bakpapier of alufolie) en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten niet door en door knapperig zijn, want je moet ze straks nog kunnen buigen. Probeer dik gesneden bacon te krijgen, je slager kan dat voor je doen (of als je een Marks &Spencer in de buurt hebt, koop daar de smoked streaky bacon)

Creatief met brood
Terwijl de bacon bakt snijdt je uit het brood rondjes die groot genoeg zijn om het muffinblik mee te vullen. Ze moeten iets een opstaand randje hebben, dus maak de rondjes niet te klein. Een limonadeglas werkt super hiervoor. Vet het muffinblik in en doe de broodrondjes in de vormen. Als de bacon uit de oven komt laat je die even afkoelen en zet je het muffinblik met brood even 5 minuutjes in de oven.

Ontbijtmuffins
Nu komt het leukste gedeelte, maar ook het lastigste. De bacon doe je in een ring op het brood, als een opstaand randje. Daarin gaat nu het ei. Ik heb de eieren eerst, een voor een, in een klein kommetje gedaan en daarna overgegoten. Zo kun je iets minder eiwit mee laten komen, dat helpt met overstromingsgevaar. Je kunt er ook voor kiezen om de eieren te klutsen, als roerei. Dan heb je wel minder ei nodig.

Zet het muffinblik nu terug in de oven, temperatuur verlagen naar 175C en een minuut of vijftien later – als het eiwit is gestold en wit ziet – zijn je bacon & egg muffins klaar. Haal voorzichtig uit het blik en serveer meteen.

Recept naar de muffins op smulpaapje.nl

3.Worstenbroodjes (vega of met vlees)
makkelijk onderweg te eten en zó lekker!

Voor 30 worstenbroodjes

voor het deeg
200g melk (kamertemperatuur)
500g bloem
25g gist
9g zout
10g basterdsuiker
125g zachte boter

voor de vulling
750g half om half gehakt
2 eieren
75g paneermeel
optioneel: flinke theelepel Dijon mosterd

verder: 1 ei, losgeklopt

Deeg voor de worstenbroodjes
Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten.

Vulling voor de worstenbroodjes
In de tussentijd meng je het gehakt met de eieren en paneermeel. Kruid eventueel nog met wat zout en peper. Persoonlijk vind ik het lekker om er nog een flinke lepel mosterd door heen te doen, maar dat is een toevoeging die niet in het boek staat. Weeg van het vlees stukjes van 30g af en draai ook die in een balletje.

Zelf worstenbroodjes maken
De deegballetjes rol je nu uit tot ovale plakjes. Draai het gehakt tot een worstje en leg dat in het midden van je deeg. Rol dit nu op tot worstenbroodjes. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat (die je hebt voorzien van een vel bakpapier). Laat de broodjes, afgedekt met een theedoek, nu een uur op kamertemperatuur narijzen. Tot slot bestrijk je de broodjes dun met wat losgeklopt ei, zodat ze mooi goudbruin bakken straks.

Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven
Verwarm de oven voor op 220C en na het uur rijzen bak je de broodjes in 18 minuten goudbruin en gaar. En voilá, je hebt zelf de worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven gemaakt. Die zijn trouwens ook prima in te vriezen en zijn bij onze kleuter een enorme hit als verrassing in d’r lunchtrommel!

Recept naar de worstebroodjes op smulpaapje.nl

worstebroodjes VEGA

Voor ongeveer 10 stuks

Voor het deeg:

100g melk (kamertemperatuur)
250g bloem
13g gist
4g zout
5g basterdsuiker
65g zachte boter

Voor de vulling

250g bloemkool, geraspt tot bloemkoolrijst
50g noten, naar keuze (fijngehakt)
2tl olie
½ tl kerrie
zout & peper
½ tl kaneel
45 gele rozijnen, fijngehakt

Verder nodig

25g Panko (grof broodkruim)
2 eieren (1 losgeklopt)
Bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen op 220C

Plantaardige traktatie
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst, die je bestrooit met de kruiden, 2 minuten op redelijk hoog vuur in aan. Dan de noten en rozijnen erbij en nog 2 minuten meebakken. Haal uit de pan, laat op een groot bord afkoelen.

Vega worstenbroodje
Maak in de tussentijd het deeg. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten. De deegballetjes rol je daarna uit tot ovale plakjes. Meng nu eerst de afgekoelde bloemkool met de Panko en 1 ei en weeg je 40g vulling per broodje af.

Vorstenbroodje
Vul de uitgerolde lapjes deeg met de groentevulling en rol voorzichtig op. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat en laat je ze een uur op kamertemperatuur na-rijzen. Bestrijk de bovenkanten daarna met losgeklopt ei en bestrooi eventueel nog met wat sesamzaad.

Brunchbuffet of lunchtrommel
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 18 minuten goudbruin en gaar. Je kunt ze ook prima invriezen, laat ze dan wel eerst even helemaal goed afkoelen.

Recept vegetarische worstebroodjes op smulpaapje.nl

Onze meest recente blogs

20 maart 2024

Sporten op vakantie? Dat kan top hier!

Ben je een actieve vakantieganger en wil je vooral weten wat er voor sportiefs te D O E N is...
14 februari 2024

Verras je geliefde

30 november 2023

We hielpen een week op Lesvos

De week van 29/10 tot 5/11/23 hielpen we stichting Because we Carry op Lesvos. Wat een dankbaarheid mochten we daar...